Skyddsjakt på en varg i Kristinehamns kommun

Skyddsjakt på varg i Värmland

Idag den 10 september har Länsstyrelsen Värmland beslutat om skyddsjakt på en varg inom Kristinehamns kommun. Under sommaren har tre angrepp skett inom ett begränsat område i kommunen och vid två tillfällen har vargen tagit sig in i fårhagar med godkända rovdjursavvisande stängsel.

Vargen har tagit sig in i hagar med godkända stängsel och Länsstyrelsen bedömer att angreppen sannolikt orsakats av samma individ. Dels är angreppsmönstret och området detsamma och nu skett under en begränsad tid. Det kan därför förväntas att ytterligare angrepp sker i den drabbade besättningen eller att liknande skador inträffar i närområdet. Länsstyrelsens bedömning är att det inte är rimligt att förvänta sig att djurägare i det berörda området ska hinna med att utföra ytterligare förebyggande åtgärder innan djuren tas in för säsongen.

Beslutet om skyddsjakt gäller under tiden från och med den 10 september till och med den 30 september 2014. Jakten är strikt reglerad. Länsstyrelsen utser jaktledare som i sin tur, efter samråd med Länsstyrelsen, utser de personer som får jaga med stöd av beslutet om skyddsjakt. Det område där tillstånd ges till skyddsjakt är avgränsat för att minska risken för att en annan vargindivid skjuts.

Vid frågor om skyddsjakten kontakta: Kari Langöen 010-224 7251 eller Fredrik Wilde 010-224 7248.

218-6246-2014 Beslut Kristinehamn.pdf

En reaktion på ”Skyddsjakt på en varg i Kristinehamns kommun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s