Ännu ett skyddsjaktsbeslut fattat i helgen

I lördags fattade Länsstyrelsen ett tredje skyddsjaktsbeslut på varg på eget initiativ, denna gång i det område på gränsen mellan Karlstads och Forshaga kommuner där det vid midsommartid skedde ett vargangrepp på kvigor. Du kan läsa mer om beslutet på Länsstyrelsen webb: http://www.lansstyrelsen.se/varmland/Sv/nyheter/2014/Pages/beslut-om-skyddsjakt-i-forshagas-och-karlstads-kommuner.aspx

Vi tar tacksamt emot tips om observationer av varg och vargspillning från alla de tre områden där det nu pågår skyddsjakt. Rapportera helst via rovobs.se eller skandobs.se.

I övrigt arbetar vi för fullt med det förslag till miniminivåer för rovdjur som inom kort ska överlämnas till Naturvårdsverket, samt de förvaltningsmål som VFD ska besluta om inom ramen för den regionala förvaltningsplanen nu i höst. Vi sammanställer även och analyserar denna betessäsongs rovdjursangrepp och skyddsjaktsärenden för att kunna dra slutsatser och tillhandahålla information. Intresset är väldigt stort för samtliga dessa frågor, men mer information kommer inom kort. Vi hoppas att ni har överseende med att vi i nuläget har svårt att prioritera att svara på frågor som kommer in via vår facebooksida.

Mvh,

Maria Falkevik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s