Lägesrapport inför licensjakt på varg

Det har kommit in ett antal överklagningar av Länsstyrelsernas beslut om licensjakt på varg i Värmlands, Örebro och Dalarnas län. En del har yrkat på inhibition, dvs att beslutet stoppas i väntan på prövning. Naturvårdsverket har nu beslutat att inte inhibera licensjaktsbesluten i Värmlands och Örebro län. Dock har de valt att inhibera licensjaktsbeslutet i dalarnas län. När överklagandetiden går ut den 2 januari kommer Naturvårdsverket snarast möjligt besluta om överklagningarna. Att licensjaktsbeslutet i Värmlands län inte har inhiberats innebär dock att jakten kan inledas som planerat den 9 januari, även om naturvårdsverkets prövning inte är färdig då. Beslut inhiberas endast om det är sannolikt att beslutet kommer att upphävas efter prövningen. Här kan du läsa Naturvårdsverkets beslut:
http://www.naturvardsverket.se/Nerladdningssida/?fileType=pdf&downloadUrl=/upload/stod-i-miljoarbetet/rattsinformation/beslut/varg/overklagade-beslut/beslut-inhibition-avslag-varmlands-lan-dec-2014.pdf

För övrigt så har de flesta av våra medarbetare tagit julledigt nu, vilket även jag kommer att göra inom kort. Dock finns alltid en besiktningsman i beredskap för brådskande ärenden som rör rovdjur. Ring 08-454 20 82 för att nå tjänsteman i beredskap.

Vi har även spårare som är beredda att ge sig ut om det kommer in värdefulla tips från allmänheten, så tveka inte att rapportera även under jul och nyår. Läs mer om detta i det senaste blogginlägget.

Verksamheten för oss som arbetar med viltförvaltning följer snarare jaktåret än kalenderåret, vilket innebär att jul- och nyårshelgerna inte innebär en omstart, utan snarare en kort paus mitt i högsäsongen. Jag vill ändå passa på att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt 2015! Det gångna året har varit otroligt intensivt och vi har många tankar om hur vi kan fortsätta att utveckla verksamheten. Ni är alltid välkomna att dela med er av konstruktiva förslag, gärna via era representanter i Viltförvaltningsdelegationen. Tack för ert stora engagemang! /Maria Falkevik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s