Lägesrapport licensjakt på varg

Idag lördag har 3 vargar fällts i det södra jaktområdet som omfattar reviren Forshaga och Gårdsjö, och 2 vargar har fällts i det norra jaktområdet som omfattar reviren Kläggen och Medskogen. Sammanlagt har nu tio vargar fällts, varav sex hanar och fyra tikar. Det återstår nu 14 vargar på tilldelningen, och rapporteringen kommer att fortsättas i morgon.

Du kan även följa licensjakten via Statens Veterinärmedicinska Anstalts sida: http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Vilda-djur/Rovdjur2/Licensjakt-pa-varg/Licensjakt-pa-varg-2015/

Mvh,

Maria Falkevik

En reaktion på ”Lägesrapport licensjakt på varg

  1. Detta är Beklagligt hur ni i Värmland anser att en licensjakt skall bedrivas samt att den skall bedrivas. Iom detta har ringar på vatten uppkommit. Fortsätter det så här är jag helt övertygad om att stammen hunnit minskats till gränsen på minium nivån, dvs 270 vargar, innan man märker att man gått för hårt åt stammen.
    Forskare är oense om vargen uppnått gyb ännu, men man väljer att gå på det underlag som gör vargstammen mest sårbar, man väljer att riskera stammens överlevnad. För att?
    Med den här rovdjurspolitiken och licensjakten har man bara tagit hänsyn till ena parten och och att man strävar efter en kortsiktig lösning och livskraftig vargstam på kort sikt.
    Bedrövligt!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s