Intresseanmälan för röjning under rovdjursavvisande stängsel

För att ett rovdjursavvisande stängsel ska fungera krävs det att man håller rent från gräs och sly under tråden, så att den höga spänningen i stängslet upprätthålls. För många djurägare kan detta vara ett bekymmer, då stängslen är långa och röjningen blir tidskrävande.

Länsstyrelsen erbjuder dig med godkända rovdjursavvisande stängsel att anmäla ditt intresse för att få hjälp med röjning under betessäsongen 2015.

Initiativet är en del av "Fårprojektet", ett samverkansprojekt mellan Länsstyrelsen, Fåravelsföreningen och LRF för att främja och stödja fårnäringen i Värmlands län.

Runt 20 stycken brukare kommer att få tillgång till en upphandlad leverantör som kommer att röja under staketet. Antalet personer som kommer att få erbjudande beror på hur många meter stängsel som röjs.

Projektet är en viktig del av länsstyrelsens arbete med att utvärdera effekten av förebyggande åtgärder. Att se till att gräs och sly inte växer upp över eltrådarna minskar risken för att spänningen i staketet sjunker.

Intresseanmälan görs via hemsidan: http://www.lansstyrelsen.se/varmland/Sv/kalender/2015/Pages/intresseanmalan-for-rojning-under-rovdjursavvisande-stangsel.aspx

Tjänsten kommer att kosta 250 kr.

Först till kvarn gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s