Hundar och rovdjur – hur reagerar hundar på rovdjursspår?

Vi kommer i höst besöka flera brukshundsklubbar där vi i samarbete med Studiefrämjandet, SBK Värmland Dal bjuder in till en dagsutbildning om hundar och rovdjur.

Målet med dagen äratt du som hundägare ska känna en större trygghet när du är ute med din hund i rovdjursområden. Du får också kunskap om vad du som hundägare ska titta efter, vad du ska göra om du tror att du sett spår efter rovdjur och vilken information som länsstyrelsen gärna vill ha in.

Du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper om hur hundar kan reagera när de stöter på spår av vilt som de kanske inte träffar på så ofta och hur du kan träna din hund i detta sammanhang.

Instruktör är Jessica Åberg, SWDI som i många år har jobbat med hundar och hundträning. Bland annat jobbar hon med utbildningen och utvecklingen av de statliga tjänstehundekipagen inom rovdjursförvaltningen i Sverige. Sen ett par år tillbaka deltar även Norges motsvarande ekipage i detta utbildningsprogram. Jessica har bl.a. med sig olika rovdjursdofter för att även praktiskt se hur olika hundar kan reagera och diskutera runt detta.

Senast måndag 5 september till hans.jonsson@studieframjandet.se begränsat antal platser, först till kvarn.

För mer info samt program över dagen, se bifogade pdf.

Hundar och rovdjur_kristinehamn.pdf

Hundar och rovdjur_kil.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s